4 woonstijlen voor de herfst

4 woonstijlen voor de herfst

Voor de herfst zijn er een aantal woonstijlen die qua kleuren, materialen en uitstraling passen bij de natuur. In de herfst vallen de bladeren weer van de bomen en oogt het buiten bruin/oranje/paars. Door deze bruintinten terug te laten komen in jouw interieur creëer je rust in huis. Lees verder voor de woonstijlen die in zijn komende herfst.

Industrieel

De industriële woonstijl is heel geschikt voor in de herfst/winter, maar kan eigenlijk het hele jaar door. De donkere kleuren in een industrieel interieur geven een warm gevoel. Combineer verschillende stoere materialen zoals teakhout, metaal, leer en steen/beton.

teak

Wabi Sabi

Wabi Sabi is geïnspireerd op een Japanse levensfilosofie. Deze filosofie staat voor imperfectie. Wabi staat voor verdriet, eenzaamheid, rustieke eenvoud en elegantie. Sabi staat voor de bloei van de tijd. Dit betekent dat schoonheid bloeit in de loop van de jaren, wanneer er bijvoorbeeld slijtage optreedt.

Deze woonstijl kent de juiste combinatie tussen rustieke meubels en moderne details. Hierdoor is deze woonstijl hedendaags, maar straalt het interieur alsnog de nodige rust uit.

teakhout

Shabby Chique

Bij deze woonstijl wordt voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke tinten en aardetinten. Daarnaast kun je de kleur wit toevoegen om een frisse look te geven aan de ruimte.

teak

Landelijk

De lichte, natuurlijk kleuren in een landelijk interieur passen mooi bij de herfst (en winter). Een landelijk interieur kenmerkt zich door materialen zoals wol, riet, linnen, suède en stof.

teak

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan meer van onze blogs.

Wooninspiratie voor een kleine ruimte  3 tips voor een duurzaam interieur

Deel dit bericht