Minimalistische wooninspiratie: Zo creëer jij een Scandinavisch interieur!

teak

Minimalistische wooninspiratie: Zo creëer jij een Scandinavisch interieur!

Een Scandinavisch interieur is erg populair geworden door de simpliciteit en elegantie die het uitstraalt. Deze interieurstijl maakt jouw woning optisch groter en zorgt bovendien voor een rustige uitstraling. Wij geven je graag tips om jouw woning op een Scandinavische manier in te richten!

Ga voor simpliciteit: Less = more

Wil je een Scandinavische inrichting? Pak dan maar alvast Marie Kondō’s besteller erbij en begin met opruimen! Volgens Marie Kondō moet opruimen een gewoonte worden en dit kun je het best doen door jezelf alleen te omringen met spullen die je echt gelukkig maken. Marie Kondō’s manier van opruimen past erg goed bij een Scandinavische woonstijl, want hier geldt namelijk: less is more. In deze interieurstijl zul je niet snel overbodige accessoires terugvinden, maar eerder minimalistische decoratie. Op deze manier krijgt jouw woning een rustige uitstraling.

Maak gebruik van hout

In een Scandinavisch interieur zijn vaak natuurlijke materialen terug te vinden. Eentje die er écht uitspringt is hout. Of je nou de voorkeur geeft aan donkere of aan lichte kleuren hout, alle soorten zijn terug te vinden in een Scandinavisch interieur. Denk bijvoorbeeld aan een teak dressoir of aan een teak tv meubel. Teak is vooral een geschikte houtsoort omdat het erg veel karakter heeft. Meubels van deze houtsoort geven je interieur daarom net wat meer uitstraling.

Moderne meubels

Ook kenmerkend voor een Scandinavische woning zijn de moderne meubels. Een lichtgrijze bank of een mooie fauteuil mogen hierbij niet ontbreken. Maar ook ronde tafels en stoelen met houten leuningen passen erg goed in een Scandinavisch interieur. De moderne meubels kun je leuk aankleden met wat kussens en een mooi, maar functioneel vloerkleed. De afwisseling van verschillende stoffen in je interieur is bovendien een goede manier om wat gezelligheid in huis te halen.

Natuurlijke lichtinval

In een Scandinavisch interieur is een natuurlijke lichtinval erg belangrijk. Dit komt omdat ze in Scandinavië in de winter erg korte dagen hebben met weinig zonuren. Om dit te compenseren hebben de meeste Scandinavische huizen veel natuurlijke lichtinval en lichte kleuren in het interieur. Als verlichting kiezen de Scandinaviërs vaak voor gloeilampen, hanglampen, spotjes of kaarsen. De verlichting is er dus niet alleen voor de sfeer, maar wordt ook functioneel geplaatst.

Kies voor veel groen!

Planten kunnen zeker niet ontbreken in een minimalistisch interieur. Met wat groen krijgt jouw interieur een gezellige uitstraling en wordt het wat meer kleurrijk. Wil je niet alleen een minimalistisch interieur, maar ook minimalistisch onderhoud? Ga dan voor nepplantjes of cactussen! Tegenwoordig kunnen ze nepplanten zo goed namaken dat je gasten het verschil waarschijnlijk niet eens zullen zien!

teak tafel Decoratie teak

Meer inspiratie opdoen?

Wil jij meer wooninspiratie opdoen? Lees dan eens een van onze eerdere blogartikelen:

Zo bespaar je ruimte in jouw huis! 5x tips

Wooninspiratie voor een kleine ruimte

3 tips voor een duurzaam interieur

Deel dit bericht