Dit zijn de 6 nieuwste interieurtrends van 2022!

teak woontrends 2022

Dit zijn de 6 nieuwste interieurtrends van 2022!

Wil je jouw interieur ook helemaal up-to-date volgens de nieuwste woontrends inrichten? Lees dan snel verder en doe inspiratie op voor jouw interieur.

1. Warme kleurencombinaties

In 2022 zijn herfstachtige kleuren combinaties echt een trend. Het wit-grijs-zwarte kleurenpalet mag je achterwege laten of aanvullen met nieuwe warme kleuren. Vooral oranje en diepe bruine tinten zijn dit jaar helemaal in! Haal bijvoorbeeld een donkere teak salontafel in huis en zet hier een mooi oranje decoratiestuk op. Hiermee creëer je thuis een warme en gezellige sfeer.

teakhoutwoontrends 2022

2. De hoekbank is weer terug!

Terug van weggeweest: de hoekbank. Alleen dan even net wat anders dan je gewend bent. Deze keer zie je dat ze in een geheel modern jasje worden gestoken. De vorm van de bank is namelijk niet wat je gewend bent. Je ziet de hoekbank terugkomen in ronde en organische vormen. Daarnaast zie je steeds meer banken die je uit elkaar kunt halen en waarmee je verschillende zithoeken kunt creëren.

3. Back to nature

In het nieuwe jaar wordt onze liefde voor planten in het interieur niet weggenomen, maar alleen maar versterkt. Naast dat we in 2021 al veel planten in het interieur zagen, gaan we in 2022 meer natuurlijke woonaccessoires zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan teak decoratie stukken in je interieur. Plaats ze ook op je muur, zo geef je jouw hele huis een natuurlijke uitstraling.

teakhoutteak

4. Ga voor een duurzaam interieur!

In 2021 waren we ons al erg bewust van de gevolgen die onze aankopen hebben op de aarde, maar in 2022 zie je dat we steeds creatiever worden hiermee. Niet alleen doen we meer aan recycling en upcycling, maar ook als we nieuwe producten kopen is het belangrijk om erop te letten hoe deze gemaakt is. Een duurzame meubelkeuze is bijvoorbeeld teakhout, maar ook hier moet je goed opletten. Is er bijvoorbeeld wel een FSC keurmerk aanwezig? Dan kun je jouw favoriete meubelstuk met een gerust hart kopen.

Eén van de duurzame merken die wij in ons assortiment hebben is dBodhi. Dbodhi heeft een ruime collectie bestaande uit teakhouten kasten, salontafels, bartafels en tv-meubels. In hun werkwijze staat duurzaamheid en traditioneel vakmanschap centraal.

5. Slimme woonaccessoires

Tegenwoordig gaat het licht zo gemakkelijk aan als ‘Hey google, zet het licht aan’. Met de komst van smart apparaten is ons leven een stuk makkelijker geworden. Niet zo gek dus dat je ze tegenwoordig in steeds meer huizen ziet. In het jaar 2022 komt deze trend nog meer naar voren. Ben je geen fan van smart apparaten? Ook slimme meubels zijn helemaal in. Dit zijn bijvoorbeeld meubels die je makkelijk kunt verschuiven in je interieur, banken die je uit elkaar kunt halen, zitplekken met extra opbergruimte. Zo kun je jouw interieur toch nog slim en modern inrichten.

6. Ronde en organische accessoires

In de Scandinavische woonstijl zie je deze woontrend al meer terugkomen, namelijk ronde en organische decoratie en woonaccessoires. In het jaar 2022 zijn deze helemaal in! Zo kun je denken aan ovale eettafels en ovale salontafels. Anders dan bij de Scandinavische woonstijl is dat hier strakheid en minimalisme niet vereist zijn. Je kunt zelf kiezen: ga je voor een ronde salontafel of een lekker zacht en aaibaar vloerkleed? De opties zijn oneindig met deze nieuwe trend.

Deel dit bericht