3 tips voor het mixen en matchen van hout in het interieur

teakhouten meubels

3 tips voor het mixen en matchen van hout in het interieur

Hout is weer helemaal terug in 2018, maar bestaat er zoiets als te veel hout in het interieur? Jazeker, maar genoeg variatie maakt het interieur spannend en verschillende soorten hout passen soms juist goed bij elkaar. In dit artikel zullen we tips geven om verschillende soorten hout in het interieur te matchen, zonder dat het eruitziet alsof je in een blokhut in het bos leeft.

1.Houten vloeren en meubelen

Ben je bang dat houten vloeren in combinatie met houten meubelen een beetje té veel hout in het interieur is? Voorkom dit door verschillende tinten hout met elkaar te matchen. Bijvoorbeeld een lichte beige/grijze houten vloer met donkerbruine teak meubelen, zoals een noten- of teakhouten salontafel of een tv meubel van teakhout.

Daarnaast kun je een houten vloer juist mooi matchen met houten accessoires. Denk aan een houten vloer waarop een spiegel met een dikke houten frame tegen de muur geleund staat. Zorg dan wel dat de wand een andere kleur heeft dan bruin. Denk bijvoorbeeld aan wit, taupe of zelfs zwart.

Een stapel gesprokkeld hout in de hoek van de kamer of een wand van houtstrips staan ook erg mooi bij een houten vloer. Vooral gesprokkelde hout voegt net wat meer warmte toe in een industrieel interieur.

2. Verschillende houten meubelen

Denk je dat verschillende houten meubelen bij elkaar er rommelig uitziet? Natuurlijk wel als je te veel verschillende soorten combineert. Maar wanneer je een houten tafel matcht met verschillende houten eetkamerstoelen in een net wat lichtere of donkerdere soort hout, zal dit niet misstaan!

3. Mix en match hout met andere materialen

Fan van veel hout in het interieur? Dit kun je goed matchen met andere opvallende materialen. Heb je bijvoorbeeld een houten vloer én een houten plafond? Ga voor een opvallende kleur muur en bijpassende meubels in een andere tint dan het bruin van hout. Denk bijvoorbeeld aan een lichte blauwe, groene of beige tint.

Heb je een houten vloer en wil je dit graag matchen met houten meubelen? Ga dan voor houten meubelen die gecombineerd zijn met andere materialen. Houten tafelbladen met donkergrijze metalen poten zien we tegenwoordig steeds vaker. Deze tafels zijn perfect voor een stoere en toch warme uitstraling.

Niet zo een fan van die stoere look? Denk dan aan hout gecombineerd met wit. Bijvoorbeeld een leuk bijzettafeltje met pijnboom houten blad en witte poten. Door het toevoegen van een andere kleur en/of materiaal ziet het geheel er minder eentonig uit. Heb je een houten vloer én een geheel houten salontafel? Fleur het geheel op met een mooi kleurig kleed. Perzische kleden zien we steeds vaker en voegen veel kleur toe! Ook dit maakt het geheel wat minder eentonig.

Op welke manier ga jij hout combineren in het interieur?

Meer weten over teakhouten meubelen?

Doe meer inspiratie op voor hout in je interieur! Lees ook andere artikelen door te klikken op de buttons. Wil jij je interieur klaarmaken voor de zomer? Doe dan ook vast inspiratie op over tuinmeubels.
3 voordelen van houten meubelen   3 prachtige tuinmeubeltrends van 2017

Deel dit bericht