Koloniale meubels van teak

Teakhouten winkelkast

Koloniale meubels van teak

Wist je dat meubels van teak ook wel koloniale meubels genoemd worden? Deze naam komt voort uit de tijd dat Indonesië een kolonie van Nederland was. Meubels die uit Indonesië kwamen werden daarom ook wel koloniale meubels genoemd. Deze meubels waren voornamelijk van teakhout gemaakt, vandaar dat teak meubels ook wel koloniale meubels worden genoemd.

Teak meubelen van toen en nu

De teak meubelen van vroeger zagen er echter wel anders uit dan de moderne meubels van teakhout die je nu veel ziet. De term koloniale meubels kan daarom ook verwijzen naar een stijl van teakhouten meubels. Koloniale meubelen zijn vaak donker van kleur en hebben lijsten, een stijl die nu wat meer als klassiek of ‘minder modern’ wordt gezien.

In eerste instantie zul je misschien niet verwachten dat deze meubels ook van teakhout zijn gemaakt. De kleur en de structuur van het hout zijn namelijk verborgen onder een laagje beits of olie. Hierdoor hebben koloniale meubels vaak een donkere kleur, van mahonie rood tot bijna zwart. De teakhouten meubels die nu populair zijn zijn vaak blank en licht van kleur. Je leest meer over de verschillende soorten teakhout in dit artikel.

Er is dus eigenlijk geen verschil tussen koloniale meubelen en teak meubelen! Koloniale meubels zijn simpelweg een stijl teak meubels. Ze zijn gewoon van teakhout gemaakt en hebben daarom ook dezelfde voordelen als andere teakhouten meubels. Ze zijn duurzaam, sterk en gaan jaren mee!

Koloniale meubelen bij Teak en Wood

Ben je op zoek naar koloniale meubelen, dan ben je bij Teak en Wood aan het juiste adres. Naast een heleboel blanke teak meubels verkopen we ook meubels in een koloniale stijl. Wanneer je fan bent van koloniale meubelen zijn de meubels van Dengkleh teak waarschijnlijk echt iets voor jou! Zit er tussen onze meubels toch niet iets voor je bij? Informeer dan eens naar maatwerk. Samen met jou ontwerpen we dan het meubel van je dromen!

Deel dit bericht