Ovale eettafel

Ovale eettafel

Op zoek naar een ovale eettafel? We hebben een ruim assortiment en maken ook meubels op maat. Zo bent u zeker van een meubel wat past in uw interieur.

Ovale eettafels zijn enorm populair en bieden u net iets anders dan een reguliere vierkante of rechthoekige tafel. Het is een unieke vorm binnen het huishouden waardoor u beschikt over een ware eyecatcher in uw interieur. De poten zijn vaak gemaakt van metaal. Dit geeft het meubel een stoere en industriële uitstraling. Bent u op zoek naar een uitbreiding voor ovale vormen? Dan kunt u ook kijken naar een salontafel, bartafel of bijzettafel in ovale vorm. Zo creëert u een nog speelser effect in uw woning.Ovale eettafel
Waarom een ovale eettafel

Waarom een ovale eettafel?

Er wordt vaak gekozen voor een ovale eettafel. Het heeft namelijk meerdere voordelen in verhouding tot een vierkante- of rechthoekige tafel:

  • Er zijn geen scherpe hoeken, wat veiliger is voor kinderen;
  • Ze passen ideaal in smalle ruimtes;
  • Het biedt meer zitruimte;
  • Het is een opvallende vorm;
  • Meer gezelligheid. 

De ovale eettafel is daarmee perfect voor gezinnen met kleine kinderen of als u over een smalle woonruimte beschikt.

Hoe groot moet de ovale eettafel zijn?

Het is belangrijk om van tevoren te kijken naar de maat. Maar hoe weet u welke maat u nodig heeft? Kijk ten eerste naar de ruimte achter de stoelen. Houdt aan dat elke stoel ongeveer 60 centimeter naar achteren kan. Indien u ook nog achter de stoel wilt lopen, dan is het verstandig om deze afstand te verdubbelen.
Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het aantal personen wat aan de tafel moet zitten. Gemiddeld gezien is een afstand van 70 centimeter een perfecte basismaat. Een ovale tafel biedt gelukkig voldoende zitruimte door de vorm. Bent u in groot gezelschap? Dan kan iedereen gemakkelijk aanschuiven.

Zelf bepalen hoe uw tafel eruit komt te zien

Het is fijn om uit een assortiment tafels te kiezen. Maar een tafel volledig naar wens maakt pas echt een uniek meubel. Teak en Wood verzorgt namelijk meubels op maat, waarbij u volledig bepaalt hoe de tafel eruit komt te zien. Alles is mogelijk! Zo bepaalt u de kleur, textuur, het onderstel en de afmetingen volledig. Lees meer..

Alle afmetingen mogelijk

Heeft u een hele grote ruimte of juist een kleinere ruimte waar u een tafel wilt plaatsen? Geen probleem. Bij Teak en Wood kunt u terecht voor elke afmeting. Bij het maken van een meubel o maat geeft u uw wensen door, dan nemen wij dit mee in de schets en de bouw van de ovale tafel.

Diverse materialen

Wij beschikken over alle materialen om uw perfecte meubel te realiseren. Daarentegen zijn wij gespecialiseerd in teakhout, omdat dit een zeer duurzame en sterke houtsoort is. Zo kunt u enorm lang genieten van uw perfecte meubel. U kunt tevens ook de dikte van het blad bepalen: massief of juist verjongd.

Bepaal zelf het onderstel

Op zoek naar een uniek onderstel? Geen probleem, doordat wij over een eigen werkplaats beschikken kunnen wij de onderstellen volledig op maat maken. Zo kunt u bij ons kiezen uit diverse onderstellen of u kunt ons kennis laten maken met een eigen ontwerp. Ons vaste assortiment onderstellen bestaat uit de Poot Crazy Spin, de Mikado Poot of de Poot Bow. Kom gerust bij ons langs, wij helpen u graag!

Ovale eettafel stylen

Met een ruime oppervlakte van uw eettafel is het leuk om deze sfeervol aan te kleden. Zo kunt u denken aan trendy eetstoelen of leuke woonaccessoires. Bij Teak en Wood hebben we een ruime keuze op het gebied van eetkamerstoelen en woonaccessoires. Onze showroom biedt inspiratie door middel van de nieuwste inrichtingen op het gebied van wonen. Heeft u advies nodig? Dan kunt u ook altijd onze interieurstylist vragen om hulp.

Persoonlijk advies

Persoonlijk advies voor het perfecte meubel.

Op maat gemaakt

Uniek en op maat gemaakt.

Bezorgd op locatie

Wij bezorgen uw meubels zelf.

Impressie showroom

Onze showroom wordt elke maand opnieuw ingericht. Zo blijft u op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Ons team loopt rond om u te helpen met alle vragen omtrent het interieur van uw woning. U kunt bij ons in de showroom proefzitten en de diverse inrichtingen bekijken voor inspiratie. Benieuwd naar onze showroom? Kom langs in Zundert!

Kenmerken ovale eettafel

Tafel op maat

Kunt u net de maat niet vinden waar u naar op zoek bent? Geen zorgen, Teak en Wood maakt meubels op maat. Zo kunnen we zorgen voor een meubel in de door u gewenste afmetingen en materialen. Daarmee kunt u een meubel laten maken die perfect in uw interieur en woonstijl past. Tijdens het eerste gesprek brengen wij uw wensen in kaart. Vervolgens maken we een schets. Is deze naar wens? Dan gaan we over op de bouw van uw meubel. Uiteindelijk wordt de tafel bij u thuis bezorgd, door ons. Zo heeft u nergens zorgen over!

Ovale eettafel bij Teak en Wood

Teak en Wood is al jaren specialist op het gebied van wonen. Wij geven u persoonlijk woonadvies, maken meubels op maat en bieden u veel inspiratie in onze showroom. Bent u benieuwd naar ons assortiment ovale eettafels of heeft u andere vragen? Wij helpen u graag. Maak een afspraak in de showroom of neem contact met ons op.

Kenmerken van een ovale eettafel