Ovale tafels

Ovale tafel

Bent u op zoek naar een ovale tafel? We beschikken over een ruim assortiment meubels en verstrekken ook maatwerk.

Ontdek onze collectie tafels

Een ovale tafel is een sfeervolle blikvanger. U kiest bij Teak en Wood uit een ruime collectie ovale tafels. Onze tafels staan in verschillende wooninrichtingen voor voldoende wooninspiratie. Ontdek onze gehele collectie in de showroom en ontvang gratis advies voor uw woonrichting.

Graag uw ovale tafel personaliseren met een eigen onderstel en een set eetstoelen? Teak en Wood biedt u eindeloze mogelijkheden.

Waarom meubels op maat
Teakhouten meubels

Laat uw eigen ovale tafel ontwerpen

Bepaal alles zelf: van materiaal tot afmeting

Graag een meubel compleet naar eigen wens laten maken? Teak en Wood ontwerpt en produceert meubels op maat. U bepaalt de afmeting, de vorm, het onderstel en de textuur. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Advies nodig bij het ontwerp van een meubel? Tijdens een eerste gesprek brengen wij uw wensen in kaart en komen we tot een passend ontwerp. Maak vandaag nog een afspraak bij ons in de showroom en start het traject voor een meubel op maat.

Impressie showroom

Onze showroom wordt elke maand opnieuw ingericht. Zo blijft u op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Ons team loopt rond om u te helpen met alle vragen omtrent het interieur van uw woning. U kunt bij ons in de showroom proefzitten en de diverse inrichtingen bekijken voor inspiratie. Benieuwd naar onze showroom? Kom langs in Zundert!

Teakhout: oersterk en duurzaam

Ons assortiment tafels bestaat grotendeels uit teakhout. Deze houtsoort is zeer duurzaam, geeft een warme sfeer, zit vol karakter en heeft weinig onderhoud. U geniet jarenlang van een perfect meubel.

Ons teakhout komt uit Java en is voorzien van een keurmerk. U bent ervan verzekerd dat het hout op een duurzame en eerlijke manier is gekapt. Het gerecyclede teakhout herkent u door de robuuste uitstraling. Elk meubel heeft een eigen nerfstructuur waardoor elk meubel uniek is.

Ovale tafels

Persoonlijk advies

Persoonlijk advies voor het perfecte meubel.

Op maat gemaakt

Uniek en op maat gemaakt.

Bezorgd op locatie

Wij bezorgen uw meubels zelf.

Ovale tafel: elegant en sfeervol

Ovale tafels zijn razendpopulair. Het afgelopen jaar is de organische vorm als trend weggezet. Daarmee heeft de ovale vorm de markt veroverd. Het breekt de strakke lijnen binnen uw woonruimte en is heel goed te combineren met andere meubels. Daarnaast biedt het meer zitruimte en zorgt het voor een stuk meer gezelligheid aan tafel. Zorg er wel voor dat u genoeg ruimte heeft binnen uw woning. Teak en Wood beschikt over een ruim assortiment aan tafels in verschillende kleuren, maten en materialen.

Lees meer..

De meeste huishoudens maken gebruik van rechthoekige- of ronde tafels. Met een ovale tafel geeft u het oog een verrassing. De ovale vorm zorgt ook voor een makkelijke uitbreiding van zitplaatsen. Iedereen kan gemakkelijk aanschuiven en elkaar beter aankijken. Ideaal toch? Ons assortiment bestaat uit ovale eettafels, ovale salontafels, bijzettafels en tuintafels.

Hoe groot moet uw ovale tafel zijn?

Kijk van tevoren altijd naar de benodigde maat van de tafel. Hierbij moet u letten op verschillende onderdelen. Kijk eerst naar de ruimte die u nodig heeft achter de stoelen. U moet ongeveer 60 centimeter overhouden om de stoel naar achter te kunnen schuiven. Wilt u ruimte hebben om te lopen? Dan is het verstandig om deze afstand te verdubbelen.

Verder is het belangrijk om te weten hoeveel personen u aan tafel wilt hebben. Gemiddeld moet u rekening houden met een afstand van 70 centimeter. Met de ovale vorm van de tafel is er voldoende zitruimte. Ook met groot gezelschap kan iedereen gemakkelijk aanschuiven.

Zelf bepalen hoe uw tafel eruit komt te zien

Het is fijn om uit een assortiment tafels te kiezen. Maar een tafel volledig naar wens maakt pas echt een uniek meubel. Teak en Wood verzorgt namelijk meubels op maat, waarbij u volledig bepaalt hoe de tafel eruit komt te zien. Alles is mogelijk! Zo bepaalt u de kleur, textuur, het onderstel en de afmetingen volledig. Lees meer..

Alle afmetingen mogelijk

Heeft u een hele grote ruimte of juist een kleinere ruimte waar u een tafel wilt plaatsen? Geen probleem. Bij Teak en Wood kunt u terecht voor elke afmeting. Bij het maken van een meubel o maat geeft u uw wensen door, dan nemen wij dit mee in de schets en de bouw van de ovale tafel.

Kies uw eigen onderstel

Wilt u graag een specifiek onderstel voor uw tafel? Wij beschikken over een eigen werkplaats waar wij deze volledig op maat laten maken. Zo kunt u kiezen uit diverse modellen of zelf uw eigen ontwerp introduceren. Ons vaste assortiment onderstellen bestaat uit de Poot Crazy Spin, de Mikado Poot of de Poot Bow.

Ovale eettafel stylen

Met een prachtige ovale tafel en een ruime oppervlakte is het leuk om deze ook te stylen. Denk aan unieke eetstoelen of woonaccessoires. Ons assortiment biedt veel keuze. In onze showroom laten we de nieuwste trends zien omtrent wooninrichting. Zo kunt u inspiratie opdoen voor uw eigen interieur.  Heeft u advies nodig? Dan kunt u ook altijd onze interieurstyliste vragen om hulp.

Na een lange zoektocht naar een kast kwamen we bij Teak en Wood terecht. Er is veel keus, alles is ruim opgezet in allerlei uitvoeringen zodat je het hout kan zien en voelen. We zijn geslaagd voor een kast en hebben een aantal weken later nog een tv meubel gekocht. Alles werd met zorg geleverd en geplaatst. De kast werd uiteindelijk wat later geleverd, maar we werden daarvan op de hoogte gesteld. Ook kregen we foto’s toegestuurd, wat wij als heel prettig hebben ervaren.

Inge van Geel, Zevenbergen

Kom langs in onze showroom!

Bent u benieuwd naar ons assortiment tafels of wilt u inspiratie opdoen voor uw wooninrichting? Kom langs bij ons in de showroom. Onze huisstyliste richt de showroom elke maand opnieuw in. Zo blijft u op de hoogte van de nieuwste trends en vindt u altijd nieuwe inspiratie.

Andere vragen? Wij zorgen voor een passend advies en nemen u graag mee in de mogelijkheden. Maak een afspraak of kom langs!

Teakhouten meubelen

Veelgestelde vragen

Bij een ovale tafel moet je rekening houden met gemiddeld 70-80 cm afstand tussen de muur en de tafel. Zo heb je voldoende ruimte om de stoel naar achter te schuiven of achterlangs te lopen.

Een ovale tafel biedt meer ruimte om te zitten dan een vierkante- of rechthoekige tafel. Verder breekt het de lijnen van een strak interieur, waardoor het als een ware eye-catcher dient.

He tis verstandig om rekening te houden met ca. 70 centimeter per persoon. Zo kunnen er aan een tafel van 200 cm ongeveer zes personen zitten. Wil je een tafel voor tien personen? Dan zul je al snel een ovale tafel moeten nemen van ca. 300 cm.