Teakhout behandelen

Teakhouten meubels

Om uw teakhouten meubels zo lang mogelijk mooi te houden kunt u het teakhout behandelen. Omdat teakhout een natuurproduct is kan het hout door blijven werken. Dit betekent dat er na verloop van tijd scheurtjes en barstjes kunnen ontstaan. Dit is een belangrijke eigenschap van het hout en dus niet iets wat voorkomen kan worden door het onderhoud van teakhout. Veel mensen kopen  teakhouten meubels juist om deze eigenschap. U wilt uw meubels natuurlijk wel zo lang mogelijk mooi houden. Teakhout behandelen kan op verschillende manieren en is eenvoudig.

Teakmeubelen behandelen met groene zeep

U kunt uw teakmeubelen eenvoudig zelf behandelen met groene zeep. Van alle behandelingen brengt deze manier de minste kleurverandering met zich mee. Omdat teak zelf net als groene zeep vettig is zorgt dit voor een natuurlijke uitstraling. Ook voorkomt het vetvlekken waardoor het ideaal is voor het onderhouden van bijvoorbeeld teakhouten tafels. Om de zoveel dagen een vochtig doekje met wat groene zeep over het oppervlak halen is al voldoende.

Teakhout behandelen met teakfinisher

Het voordeel van teakfinisher is dat u het hout maar 3 à 4 keer per jaar hoeft te behandelen. De kleurverandering is minimaal maar wel meer dan wanneer u de teakhouten meubels alleen met groene zeep behandelt

Meubels behandelen met teakolie

Als teakhouten meubels behandeld worden met teakolie hoeft dit maar 1 keer per jaar te gebeuren. Van tevoren moet het hout opgeschuurd worden waarna een laag van olie aangebracht kan worden. Na de teakolie kan er nog gekozen worden voor een matte of hoogglans afwerking. Het nadeel van teakolie is dat het de originele kleur van het hout verandert. Een voordeel van teakolie is dat het vetvlekken goed tegenhoudt. Ook is deze manier van hout behandelen erg geschikt voor teakhouten tuinmeubelen. Onbehandeld worden teakhouten tuinmeubelen na verloop van tijd zilvergrijs. Ook al verandert teakolie de originele kleur van het hout, u kunt er wel mee voorkomen dat de kleur gaat vervagen.

Bezoek onze Teak showroom

Bent u nog niet helemaal zeker over welke manier van teakhout behandelen u het beste kunt kiezen? Of bent u nog op zoek naar teakhouten meubelen? Bezoek dan de informele showroom van Teak en Wood in Zundert. Hier kunt u vrijblijvend ons aanbod bekijken en kunt u terecht voor informatie over het onderhoud van teak meubels. Voor meer informatie kunt u ons ook telefonisch bereiken.