5 tips om een geslaagd tuinfeest te houden!

teak tuinmeubelen

5 tips om een geslaagd tuinfeest te houden!

Wil jij graag een super tof tuinfeest organiseren? Een leuk idee als je het ons vraagt. Met de tips in dit blog helpen we je graag op weg om een geweldig feest te geven, die jouw gasten niet snel zullen vergeten!

1. Beschutting

Als je een tuinfeest gaat geven is het aan te raden om de weersverwachtingen goed in de gaten te houden. Je wilt niet dat het onverwachts gaat regenen en dat je hier geen rekening mee hebt gehouden. Maar ook als het lekker weer is, wil je dat je gasten uit de zon kunnen staan. Zorg dus dat je opties hebt. Denk bijvoorbeeld aan een parasol of schaduwdoek als het mooi weer is en aan een partytent als het slecht weer is.

2. Bar en muziek

Vervolgens kun je het thema van jouw tuinfeest gaan bepalen. Denk bijvoorbeeld aan een Ibiza, strand of kleurenthema. Hierop kan je jouw tuin inrichten en aanpassen. Het leukste is om je muziek hier dan ook op af te stemmen. Kijk bijvoorbeeld eens op Spotify. Hierop is vast al een leuke lijst te vinden met liedjes die binnen jouw thema vallen. Maar je kunt natuurlijk ook helemaal zelf een lijst samenstellen!

Bij een tuinfeest hoort natuurlijk ook een leuke bar met heerlijke drankjes en hapjes. Heb je nog geen bar? Kijk dan eens naar een teakhouten bartafel! Je hoeft deze natuurlijk niet alleen voor dit tuinfeest te kopen, maar een bartafel kun je voor nog veel meer gelegenheden gebruiken. Bovendien gaat een bartafel van teak erg lang mee en heb je er jaren later nog steeds plezier van!

teakhouten bartafelteak bartafel

3. Ga voor de leukste accessoires!

Als je een onvergetelijk tuinfeest wilt geven, is het belangrijk dat je unieke accessoires hebt. Denk bijvoorbeeld aan mooie glazen met leuke decoratie. Als je creatief bent kun je sommige decoratie ook helemaal zelf maken. De bartafel kun je bijvoorbeeld omtoveren tot een cocktailbar met heerlijke hapjes. Ga voor hapjes en cocktails die je van tevoren al klaar kunt maken, zodat je op de avond zelf lekker kunt genieten en niet de hele tijd in de keuken bezig bent. Als je een loungeset in de tuin hebt staan, kun je deze door middel van kussens en kleedjes opleuken en de tuin meer sfeer geven. Zorg ervoor dat de accessoires die je uitzoekt aansluiten bij het thema van het tuinfeest.

4. De zitplekken

Je gasten willen tussen het dansen door vast ook een keer pauze houden en even zitten. Zorg dus dat je genoeg zitplaatsen in je tuin hebt. Heb je nog geen goede tuinset? Dan is dit misschien het goede moment om een nieuwe aan te schaffen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een teak tuintafel. Houten tuinmeubels zijn namelijk helemaal in en gaan erg lang mee. Het voordeel van teak is bovendien dat het tegen elk soort weer kan. Dit komt omdat teak een vettige houtsoort is. Als je lang wilt genieten van jouw tuinmeubels dan kun je het best voor teakhouten tuinmeubelen gaan!

 

teak tuintafelteak tuintafel

5. Kies gezellige tuinverlichting

Als jouw tuin helemaal in thema is en is aangekleed met accessoires, is het wel leuk dat jouw gasten deze ook ‘s avonds nog kunnen bewonderen. Zorg er dus voor dat er genoeg verlichting is in jouw tuin. Kies bijvoorbeeld voor gezellige sfeerlampjes of voor een vuurkorf. De tuinverlichting kun je het best afstemmen op het thema van de rest van jouw tuin. Je kunt de tuinlampen van je eigen tuin eenvoudig combineren met lantaarns, kaarsjes en lichtsnoeren. Zo maak je de sfeer helemaal af en kun jij een geslaagd tuinfeest geven!

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw interieur? Lees dan eens een van deze blogs:

De nieuwste woontrends van 2021

Welke tuintafel past er het best in jouw tuin?

 

Deel dit bericht